Manuele lymfedrainage

ad modum Vodder
Kinervus Kinesist Alken Limburg manuele lymfredrainage

Ons lichaam bestaat voor zo’n 80% uit vocht dat zich in en rond alle lichaamscellen, bloedbanen en weefsels bevindt. Het lymfestelsel is een netwerk van lymfebanen en -klieren en speelt een belangrijke rol als “drainagesysteem”. Het zorgt voor het vervoer van vocht, eiwitten, afvalstoffen en bacteriën.

Wanneer er een opstapeling van zichtbaar of onzichtbaar vocht ontstaat als gevolg van het lymfestelsel dat onvoldoende fungeert spreken we van “lymfoedeem”. Dit overtollige vocht moet dan op een manuele manier behandeld worden.

Kinervus Kinesist Alken Limburg manuele lymfredrainage

Manuele lymfedrainage bij Kinervus

Manuele lymfedrainage ad modum Vodder is een zachte, stootloze massagevorm waarbij spiraalvormige druk wordt uitgeoefend op de lymfebanen en-klieren om de doorgang en/of de absorptie van het vocht te stimuleren. Gelijktijdig kan er ook een aangepaste druk op de venen worden uitgeoefend. Deze methode kan over het hele lichaam worden toegepast.

Het doel van deze techniek is om de vochtdoorstroming te stimuleren, stagnaties op te heffen, stress te verlagen, immuniteit verhogen en de werking van het hormonale stelsel te verbeteren.

Naast de manuele behandeling van vocht kan een zwachtel of kinesiotaping ook ondersteunend worden toegepast.

De duur en de frequentie van de sessies manuele lymfedrainage worden individueel opgebouwd en zijn ook afhankelijk van de klacht. Hierdoor kunnen we samen een gepaste duur en frequentie bepalen op basis van jouw situatie.

Vragen of een afspraak?

Heb je nog vragen over manuele lymfedrainage of de algemene werking van Kinervus? 

Wil je een afspraak maken?

Dan kan je ons gemakkelijk een contactbericht sturen via het contactformulier. Een mailtje sturen of even bellen kan natuurlijk ook.