Neurologische revalidatie

Kinervus Kinesist Alken Limburg neurologische revalidatie

Jaarlijks worden tienduizenden mensen getroffen door een neurologische aandoening. Een neurologische aandoening treft de hersenen, het ruggenmerg of het zenuwstelsel. Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn een hersenbloeding, MS of Parkinson. Een neurologische aandoening kan een negatieve invloed hebben op de algemene levenskwaliteit. Hierdoor gaan we samen met de patiënt op zoek hoe we deze levenskwaliteit zo optimaal mogelijk kunnen houden of zelfs kunnen verbeteren.

Kinervus Kinesist Alken Limburg neurologische revalidatie

Neurologische revalidatie bij Kinervus

De neurologische revalidatie is voornamelijk gericht op patiënten met een aantasting in het neurologisch systeem zoals de hersenen, het ruggenmerg of de zenuwen doorheen het lichaam. Iedereen met een CVA, MS, Parkinson, ALS, dwarslaesie, hersentrauma, neuromusculaire spierziekten, perifere letsels of vertigoklachten kan bij mij terecht voor een neurologische revalidatie toegespitst op hun specifieke situatie.

De therapie bestaat voornamelijk uit oefentherapie afgesteld op jouw behoeften. We kijken samen welke dagelijkse taken moeilijk verlopen of waar je meer ondersteuning in nodig hebt. Zo kunnen we een zo optimaal mogelijk plan opmaken om uw levenskwaliteit te behouden of te verbeteren.

Het doel van neurologische revalidatie is om het algemeen functioneren op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen. Bij chronische aandoeningen zullen we het ziekteproces proberen te vertragen en het functioneren te behouden.

Frequente bijscholingen zorgen ervoor dat de therapie en het behandelplan zo actueel mogelijk zijn.

Praktische informatie

Behandelingen zijn steeds op afspraak. Om een afspraak te maken kan je bij voorkeur even bellen zodat ik de afspraak meteen kan bevestigen. Een contactbericht op de website of e-mail versturen kan ook, maar deze staat pas definitief vast na mijn bevestiging.

Als gedeconventioneerde therapeuten hanteren wij een tarief van €34,00 voor afspraken in de praktijk. Het tarief voor een huisbezoek bedraagt €36,00. Als je recht hebt op een voorkeursregeling is het tarief vastgelegd door de overheid van toepassing.

Je kan best gemakkelijke kledij en sportief schoeisel aandoen tijdens elke therapie. 

Neem dan zeker je identiteitskaart, klevertje van de mutualiteit en je doktersvoorschrift mee.

Indien je beschikt over een medisch dossier of medicatielijst mag je deze zeker meebrengen, zodat ik je dossier zo correct mogelijk kan opstellen.

Indien je je afspraak wenst te annuleren, laat dit dan even tijdig en telefonisch weten.

Wanneer dit niet gebeurt, ben ik genoodzaakt de behandeling aan te rekenen.

Vragen of een afspraak?

Heb je nog vragen over neurologische revalidatie of de algemene werking van Kinervus? 

Wil je een afspraak maken?

Dan kan je ons gemakkelijk een contactbericht sturen via het contactformulier. Een mailtje sturen of even bellen kan natuurlijk ook.