Neurologische revalidatie

Neurologische revalidatie

Jaarlijks worden tienduizenden mensen getroffen door een neurologische aandoening. Een neurologische aandoening treft de hersenen, het ruggenmerg of het zenuwstelsel. Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn een hersenbloeding, MS of Parkinson. Een neurologische aandoening kan een negatieve invloed hebben op de algemene levenskwaliteit. Hierdoor ga ik samen met de patiënt op zoek hoe we deze levenskwaliteit zo optimaal mogelijk kunnen houden of zelfs kunnen verbeteren.

Wat is neurologische revalidatie?

De neurologische revalidatie is voornamelijk gericht op patiënten met een aantasting in het neurologisch systeem zoals de hersenen, het ruggenmerg of de zenuwen doorheen het lichaam. Iedereen met een CVA, MS, Parkinson, ALS, dwarslaesie, hersentrauma, neuromusculaire spierziekten, perifere letsels of vertigoklachten kan bij mij terecht voor een neurologische revalidatie toegespitst op hun specifieke situatie.

De therapie bestaat voornamelijk uit oefentherapie afgesteld op jouw behoeften. We kijken samen welke dagelijkse taken moeilijk verlopen of waar je meer ondersteuning in nodig hebt. Zo kunnen we een zo optimaal mogelijk plan opmaken om uw levenskwaliteit te behouden of te verbeteren.

Frequente bijscholingen zorgen ervoor dat de therapie en het behandelplan zo actueel mogelijk is.

Bij Kinervus kan je terecht voor

Neurologische revalidatie bij

Bij Kinervus kan je terecht voor

Neurologische revalidatie bij

Neurologische revalidatie
Neurologische revalidatie

Doelstelling

van neurologische revalidatie

Het doel van neurologische revalidatie is om het algemeen functioneren op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen. Bij chronische aandoeningen zullen we het ziekteproces proberen te vertragen en het functioneren te behouden.

Neurologische revalidatie

bij Kinervus

Het is voor mij heel belangrijk om een patiëntgerichte aanpak te hanteren waarbij we samen kijken naar jouw situatie, zodat we een doelgerichte aanpak kunnen samenstellen die jou zal helpen op de gebieden waar je het moeilijker hebt. Daarom bepalen we samen doelstellingen en stel ik een bijhorend plan op die de sessies zullen vormen. Doorheen de sessies zal ik frequent reflecteren naar dit plan om de voortgang te meten en continu bij te sturen indien nodig.

Enkele thema’s waar we op werken zijn statische en/of dynamische evenwichtsoefeningen, oefeningen voor de fijne motoriek, gangrevalidatie, cognitieve oefeningen en onderhoudsoefeningen voor de mobiliteit van de spieren en gewrichten. Tijdens de sessies zal ik je ook regelmatig tips en trucjes geven voor ADL activiteiten die je eenvoudig kan gebruiken tijdens verschillende activiteiten in je dagelijkse leven.

Tot slot kan als uitbreiding op de neurologische revalidatie ook een extra ondersteuning door middel van kinesiotaping worden toegepast. Kinesiotaping kan het herstel extra bevorderen.

Neurologische revalidatie

bij Kinervus

Praktische informatie

Behandelingen zijn steeds op afspraak. Om een afspraak te maken kan je bij voorkeur even bellen zodat ik de afspraak meteen kan bevestigen. Een contactbericht op de website of e-mail versturen kan ook, maar deze staat pas definitief vast na mijn bevestiging.

Als geconventioneerd therapeut hanteer ik de officiële tarieven bepaald door de overheid. Er worden geen ereloonsupplementen aangerekend.

Je kan best gemakkelijke kledij en sportief schoeisel aandoen tijdens elke therapie. 

Neem dan zeker je identiteitskaart, klevertje van de mutualiteit en je doktersvoorschrift mee.

Indien je beschikt over een medisch dossier of medicatielijst mag je deze zeker meebrengen, zodat ik je dossier zo correct mogelijk kan opstellen.

Indien je je afspraak wenst te annuleren, laat dit dan even tijdig en telefonisch weten.

Wanneer dit niet gebeurt, ben ik genoodzaakt de behandeling aan te rekenen.

Vragen of een afspraak?

Heb je nog vragen over neurologische revalidatie of de algemene werking van Kinervus? 

Wil je een afspraak maken?

Dan kan je me gemakkelijk een contactbericht sturen via mijn contactpagina. Een mailtje sturen of even bellen kan natuurlijk ook.